Cahide Sultan'ın Kedi Dili Pastası Tarifi
Malzemeler:
- Kedi Dili Bisküvisi (hazır veya ev yapımı)
Krema İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin:
- 200 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Krema için, bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Göz göz olan kremaya tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
- Kedi dili bisküvilerini dikdörtgen bir borcama tek sıra halinde dizin.
- Soğuyan kremayı bisküvilerin üzerine yayın.
- Başka bir kapta bitter çikolatayı benmari usulü eritin, içine tereyağını ekleyip karıştırın.
- Eriyen çikolatayı kremanın üzerine döküp yayın.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Dinlenen pastayı dilimleyip servis yapın.
Not: Kedi dili bisküvisini evde yapmak isterseniz, yumurta akı ve pudra şekerinden ince, uzun bisküviler pişirip kullanabilirsiniz.
|