Bisküvili muhallebili çikolata soslu tatlı nasıl yapılır?

Kakaolu bisküvilerin yumuşak muhallebiyle buluştuğu, üzerini çikolata sosunun kapladığı bu nefis tatlı, hem göz dolduran görüntüsü hem de pratik yapımıyla sofralarınızı şenlendirecek. Bisküvili katmanları ve kremalı dokusuyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.

20 Kasım 2025

Bisküvili Muhallebili Çikolata Soslu Tatlı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket kakaolu bisküvi (örneğin, petibör)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata Sosu İçin:


  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:


  • Antep fıstığı, hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Muhallebi Hazırlama:

  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice karıştırarak topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
  • İçine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın, ardından soğumaya bırakın.

2. Krem Şantiyi Ekleyin:

  • Muhallebi ılıdıktan sonra, toz krem şantiyi muhallebiye ekleyin ve bir mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

3. Bisküvileri Yerleştirin:

  • Orta boy bir borcama veya servis kabına bisküvilerin yarısını tek sıra halinde dizin.
  • Üzerine hazırladığınız muhallebi karışımının yarısını yayın.
  • Kalan bisküvileri muhallebinin üzerine dizin ve geri kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine yayın.
  • Tatlının üzerini bir spatula ile düzleştirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

4. Çikolata Sosu Hazırlama:

  • Küçük bir tencereye süt, kakao, un ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha pişirin, ocaktan alın ve içine tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın.

5. Sosu Tatlıya Ekleyin:

  • Hazırladığınız çikolata sosunu ılık veya soğuk olarak tatlının üzerine gezdirin.
  • İsterseniz üzerini Antep fıstığı, hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları ile süsleyin.

6. Dinlendirin ve Servis Yapın:

  • Tatlıyı en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Soğuyup kıvamını aldıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

İpuçları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Bisküvileri sütle hafifçe ıslatabilirsiniz, ancak bu tatlıyı yumuşatabilir; tercihe bağlıdır.
  • Çikolata sosunu daha akışkan seviyorsanız, süt miktarını biraz artırabilirsiniz.
  • Tatlıyı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz, lezzeti daha iyi oturacaktır.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Mozaik Pasta Tarifi
Muzlu Mozaik Pasta Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Mozaik Pasta Oktay Usta
Mozaik Pasta Oktay Usta
Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?
Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?
Havuçlu Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Mozaik Pasta Malzemeleri
Mozaik Pasta Malzemeleri
;